Povezave
SICRIS
prof. dr. Blaž Zupan
Redni profesor
T: +386 1 479 8238
E:Pošljite sporočilo
Prostor: R3.17 - Kabinet
Opis

Predavam in raziskujem na področju odkrivanja znanj iz podatkov, strojnega učenja in umetne inteligence. Na Fakulteti za računalništvo in informatiko vodim dvajsetčlanski laboratorij za bioinformatiko. Svoja dela sem objavil v več kot sto člankih, ki so skupaj prejeli več kot deset tisoč citatov. Sem prejemnik Puhove nagrade (2022), Zoisovega priznanja (2010), dveh Zlatih plaket Univerze v Ljubljani (2011, 2019), Fulbrightove štipendije (2013) in šestkratni prejemnik naziva naj-učitelj, ki ga podeljujejo študenti FRI (2008-2017). Po izboru častnika Financial Times in podjetja Google sem bil uvrščen na seznam sto najvplivnejših inovatorjev srednje in vzhodne Evrope (2016). Redno gostujem na univerzi Baylor College of Medicine, kjer sem kot profesor član oddelka za izobraževanje in oddelka za genetiko.

Sem soavtor programa za podatkovno analitiko Orange, programa za interaktivno pregledovanje genskih izrazov dictyExpress in spletnega programa za odkrivanje genskih mrež GenePath (star več kot petnajst let a začuda še vedno dela). Pri razvoju programov za bioinformatično analizo podatkov sodelujemo tudi z laboratorijskim spin-offom Genialis.

Na FRI me najdete v vrhnjem nadstropju, desno od stopnišča, skoraj pri balkonu, v pisarni R3.17 ali laboratoriju R3.20/22. V laboratoriju za bioinformatiko radi sodelujemo s študenti, in če si med njimi ter te zanimajo podatkovne vede ali pa umetna inteligenca, mi piši.

Projekti
Zaključeni projekti
Publikacije
Več