Dostopnost

Na fakulteti za računalništvo in informatiko se trudimo, da bi omogočali dostopnost spletišča fri.uni-lj.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče fri.uni-lj.si.


Stopnja skladnosti

Spletna stran je delno skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča fri.uni-lj.si spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

    skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
    različne tabele s podatki,
    fotografije, video posnetki in različni grafični elementi niso vedno opremljeni z nadomestnim besedilom.

V primeru, da potrebujete pomoč z dostopanjem do vsebin oziroma potrebujete opis v obliki, ki vam bo dostopna, nas kontaktirajte in po najboljših močeh Vam bomo pomagali.

Priprava izjave o dostopnosti

    Ta izjava je bila pripravljena 4. 5. 2023 na podlagi samoocene.
    Izjava je bila nazadnje pregledana 4. 5. 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču fri.uni-lj.si kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.
Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Fakulteta za računalništvo in Informatiko Univerze v Ljubljani
Večna pot 113,
1000 Ljubljana,
Slovenija
dekanat@fri.uni-lj.si
 

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Inšpekcijski postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat RS za informacijsko družbo
Ministrstvo za digitalno preobrazbo
Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana
gp.irsid@gov.si