Ustvarjamo nove svetove. Ustvarjaj jih tudi ti.
 • Zakaj študirati na FRI?
Velika izbirnost predmetov

Raznovrsten nabor izbirnih predmetov vsakemu omogoča pridobiti posebno kombinacijo znanj, ki jih potrebuje za svoje poklicne cilje.

Povezava študija in gospodarstva

Že v času študija lahko z reševanjem izzivov iz računalniške prakse preizusite svoja znanja in pridobite stike v gospodarstvu.

Mednarodno okolje

Biti računalničar pomeni tudi delovati v globalnem mednarodnem okolju, kjer se srečujete z vabljenimi tujimi predavatelji ter sodelujete s tujimi študenti doma ali na izmenjavi.

Visoka zaposljivost diplomantov

Vrhunski računalniški strokovnjaki so danes nepogrešljivi v vseh organizacijah in na vseh področjih gospodarstva in negospodarstva. V prihodnje se jih bo potrebovalo še več.

Tehnologije prihodnosti

Med prvimi spoznajte najnovejše tehnologije, ko so še v fazi razvoja, in v laboratorijih na fakulteti sodelujte pri razvoju novih rešitev.

 • Študijski programi
Dodiplomski študij
Poudarek vrhunski strokovnosti in pridobivanju temeljnih teoretičnih in tudi praktičnih znanj s področja računalništva in informatike.
Več o programih
Magistrski študij
Študente pripravimo na uspešno poklicno pot tako v industriji kot tudi na akademskem področju.
Več o programih
Doktorski študij
Namenjen študentom, ki nameravajo ostati v akademski sferi in tistim, ki bodo opravljali zahtevnejša razvojno-inovacijska dela v računalniški industriji.
Več o programih
 • Pomembni datumi
Vpisni postopki


Informativni dnevi dodiplomskega študija 1. stopnje

Predstavitve : 12. in 13. 2. 2021

Virtualni informativni dan (posnetek): POVEZAVA

 

Informativni dan magistrskega študija 2. stopnje

13. maj 2021, ob 16.00: POVEZAVA

 

Informativni dan doktorskega študija 3. stopnje

Virtualni informativni dan (posnetek): POVEZAVA

Ne zamudi datumov za prijavo na študij!


Dodiplomski študijski programie-prijava 

februar–marec 2021

 

Magistrski študijski programi e-prijava
31. avgust 2021

 

Doktorski študijski program e-prijava
31. avgust 2021 (2. rok)

 

 • Mnenja in vtisi
 • "FRI mi je tekom študija pomagala s širokim spektrom ponujenega znanja in prijaznostjo vseh, ki študij dan za dnem spreminjajo v nekaj izredno zabavnega in zanimivega."
  Žiga Lesar
  doktorski študent
 • "FRI mi je vselej nudila zelo dobro podporo, za kar sem hvaležna. Ponuja tudi obilo možnosti za mednarodne izmenjave, ki so obogatile moj pogled na svet."
  Marinka Žitnik
  doktorantka FRI
 • "Dvojni študijski program je edinstvena izkušnja v življenju. Spoznal sem veliko izvrstnih raziskovalcev in pridobil odlične veščine organizacije in upravljanja s časom"
  Jaka Cikač
  diplomant in magister FRI
 • "Študentje smo med seboj zelo povezani in tako ne dobimo le znanja, temveč tudi prijateljstva, ki se bodo ohranila še po času študija."
  Vid Čermelj
  diplomant multimedije
 • "Če te karkoli zanima, se vedno najde laboratorij, profesor ali asistent, ki ti z veseljem pomaga pri razvijanju novih znanj."
  Neža Đukić
  diplomantka Multimedije
 • "Znanje matematike ti med drugim omogoča, da na probleme pogledaš z drugačne, bolj abstraktne perspektive, kar vodi do kakovostnejših izdelkov in novih idej."
  Rok Kralj
  diplomant Računalništva in matematike
 • "Doktorski program je odličen za poglobljeno razumevanje kompleksnosti računalništva in te opremi z znanjem in orodji, ki so potrebna, da postaneš vodilni strokovnjak v svoji stroki."
  Jure Bordon
  doktorant FRI