Teden programiranja

 

Fakulteta za računalništvo in informatiko v okviru Evropskega tedna programiranja, ki poteka oktobra, organizira brezplačne delavnice za osnovnošolce, srednješolce in starejše. Delavnice ne zahtevajo računalniškega predznanja. Nasprotno, njihov namen je širiti veselje do računalništva in programiranja med neračunalnikarji.

 

Evropska iniciativa "Code Week" spodbuja mlade, odrasle in starejše k programiranju ter posameznike motivira k učenju in iskanju programskih rešitev. Dogodki potekajo istočasno v 50 državah sveta pod okriljem prostovoljnih organizatorjev in ambasadorjev iniciative. Več informacij o Tednu programiranja najdete na spletni strani codeweek.eu in codeweek.si.

 

V sklopu Tedna programiranja bomo na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL v soboto, 5. 10. 2019, med 9. in 17. uro organizirali delavnico:

 

Osnove programiranja v pythonu

 

Opis delavnice: Računalniške programe - navodila, ki računalniku povedo, kaj naj počne - pišemo v jezikih, ki so za razliko od človeških zelo omejeni, a povsem natančni in nedvoumni. Na delavnici bomo spoznali osnove programskeega jezika python. Računalnik bomo naučili, da nas bo vljudno pozdravil, narisal kak vzorec ali pa nam zastavil kakšno računsko nalogo. Naši programi bodo preprosti, imeli pa bodo marsikaj od tistega, kar imajo veliki.

 

Komu je namenjena: Vsem! Osnovnošolcem (od 12. let naprej!), dijakom, študentom, zaposlenim, nezaposlenim, radovednim ...

Predznanje programiranja ni potrebno, saj bo delavnica namenjena programerskim začetnikom, zaželeno pa je poznavanje osnovnih matematičnih konceptov (npr. koristno je, da udeleženci vedo, kaj so delitelji in praštevila).

 

Prijavite se prek SPLETNEGA OBRAZCA do 25. septembra 2019.