Povezave
SICRIS
prof. dr. Janez Demšar
Redni profesor
E:Pošljite sporočilo
Govorilne ure: Petek ob 10.00 ali po dogovoru
Prostor: R3.18 - Kabinet
Opis

Po rodu sem iz Laboratorija za umetno inteligenco, po odcepu Laboratorija za bioinformatiko pa sem (ostal) v slednjem. Ukvarjam se s strojnim učenjem, vizualizacijo in poznam nekaj malega statistike. Kot programer sodelujem pri razvoju odprtokodnega komponentnega sistema za strojno učenje in podatkovno analitiko Orange, sodeloval pa sem tudi pri snovanju sistema za inteligentno podporo pri odkrivanju genetskih mrež na podlagi podatkov o mutantih Genepath.

Zadnje čase me bolj kot vse to zanima poučevanje računalništva. Skupaj z ženo sva prevedla CS Unplugged v Vidro, otroke v šoli sem učil tudi Scratch, kriv sem, da FRI od poletja 2013 organizira Poletne šole tudi za osnovnošolce, sodelujem v Programskem svetu tekmovanja Bober, pomagam pri akcijah kot je Teden programiranja, predavam na izobraževanjih za učitelje, se hecam z otroki na Znanstivalu Hiše eksperimentov... Poleg spodaj naštetih predmetov predavam tudi predmete na Pedagoški fakulteti.

Izobrazba

Leta 1990 sem se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za Fiziko, leta 1996 pa končal Fakulteto za računalništvo in informatiko. Na slednji sem začel delati kot mladi raziskovalec in leta 2002 zaključil doktorski študij z disertacijo na temo funkcijske dekompozicije, metode konstruktivne indukcije brez vnaprej podane množice operatorjev. 

Nagrade
  • Priznanje za najboljšega učitelja po izboru VSŠ oz. IŠRM (v letih od 2008 - 2016)
  • Državna nagrada za izjemne dosežke na področju visokega šolstva (Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, 2014)
  • Nagrada za tekoče raziskovalne dosežke (Informacijska družba, 2014)
Projekti
Zaključeni projekti
Več