• Ekipa Orange zmagala na prvenstvu v curlingu
Novice

Ekipa Orange s Fakultete za računalništvo in informatiko UL je na prvenstvu Univerze v Ljubljani v curlingu 2016/17 osvojila naslov prvaka. Tekmovanja, ki se je zgodilo 14. in 15. novembra v Ledeni dvorani Zalog, se je udeležilo 85 študentk in študentov, ki so sestavili 19 ekip.


Ekipo Orange s Fakultete za računalništvo in informatiko UL so na dvodnevnem prvenstvu Univerze v Ljubljani v curlingu sestavljali Lan Žagar, Ajda Pretnar, Jaka Jenko in Ernest Belčič. Trije izmed njih so tudi člani Curling kluba Ljubljana. Ob zaključku prvenstva so dejali, da je bilo tekmovanje naporno zaradi tekem, ki so si zaporedno sledile, tako da ni bilo časa za počitek. Pohvalili so tudi nasprotnike.

 

Naslov podprvaka je pripadal ekipi Autsajderji s Fakultete za šport, ki so se s tovrstnim športom srečali prvič oziroma drugič, bronasto odličje pa je prejela ekipa Žar Crew s Fakultete za farmacijo, ki so po treh letih tekmovanja prvič stopili na zmagovalne stopničke.

 

Osem najbolje uvrščenih ekip se je kvalificiralo za udeležbo na državnem univerzitetnem prvenstvu v curlingu (DUP) 5. decembra 2016.

Foto: Športna zveza Univerze v Ljubljani