• Prijave na mednarodni magistrski študij umetne inteligence
Objave

Odprte so prijave na mednarodni magistrski študijski program umetne inteligence Erasmus Mundus Joint Degree in Artificial Intelligence (EMAI).


UL FRI sodeluje v skupnem magistrskem študijskem programu Umetna inteligenca (EMAI), v katerega so vključene še University Pompeu Fabra Barcelona (Španija), University Roma Sapienza (Italija) in Radboud University (Nizozemska).

 

Študenti v času študija obiščejo več sodelujočih držav. Program je sestavljen iz štirih semestrov, pri čemer v prvem semestru vsi študirajo na UPF v Barceloni. Drugi semester, s katerim se zaključi prvi letnik, bodo opravili na kateri koli od preostalih treh univerz (v Italiji, na Nizozemskem ali v Sloveniji). Od drugega letnika dalje pa bodo študenti izbirali med članicami konzorcija glede na specializacijo: inteligentno odločanje v Španiji, robotika v Italiji, kibernetska varnost na Nizozemskem in podatkovna znanost v Sloveniji. Specializacija vključuje pripravo magistrskega projekta, tesno sodelovanje v eni od akademskih raziskovalnih skupin ali v industrijskem okolju.

 

Roki za prijavo na študijski program so različni:

  • 8. januar 2024: za kandidate s štipendijo,
  • 9. januar - 15. marec 2024: za kandidate za vpis brez šolnine,
  • 16. marec - 5. junij 2024: za samoplačnike iz EU in izven držav EU,
  • 6 junij - 6. julij 2024: za samoplačnike iz držav EU.

 

Več informacij je na voljo na spletnem mestu: https://www.upf.edu/web/emai