• Obiščite Znanstival
Napovedi

Ta vikend, od 2. do 4. junija, bo znanost zavzela s soncem obsijane ljubljanske trge in ulice. Na Znanstivalu 2017 bo tudi FRI, ki bo obiskovalcem predstavila računalniško znanost - z znanstvenima dogodivščinama Bitologija in Programologija ter s predstavitvijo projektov na Vrtu eksperimentov.


Znanstival je tridnevni festival, namenjen promociji znanosti in izobraževanja. Organizira ga Hiša eksperimentov v sodelovanju z domačimi in tujimi znanstveniki ter ustanovami. Delavnice, predavanja in dogodivščine so brezplačni in odprti za vse radovedne.

V petek ob 19. uri na Mesarskem mostu in v nedeljo ob 11.30 na Tromostovju bo profesor Janez Demšar s FRI popeljal obiskovalce na znanstveno dogodivščino Bitologija, s katero je otrokom in drugim obiskovalcem razložil in približal delovanje bitov. V soboto pa bo ob 15.30 na Čevljarskem mostu z znanstveno dogodivščino Programologija razložil delovanje programov.

V soboto in nedeljo bodo med 10. in 18. uro na Stritarjevi ulici na Vrtu eksperimentov svoje projekte in znanstvene drobtinice predstavljale številne organizacije, med njimi tudi Fakulteta za računalništvo in informatiko. Obiskovalci so lahko preizkusili simulacijo, v kateri bodo čredo ovc poskušali spraviti v skedenj, poizvedeli bodo, kdo je njihov slavni dvojnik, ogledali si bodo kako izgleda Slovenija, sestavljena iz kock, kot v igri Minecraft, pa še kaj se bo našlo.