• Novi ukrepi: Izvedba študija na daljavo
Objave

V skladu z novimi priporočili rektorja Univerze v Ljubljani bomo na Fakulteti za računalništvo in informatiko pedagoški proces in raziskovalno delo od 14. 10. 2020 izvajali na daljavo.


V izjemnih primerih, kjer to zahteva narava posameznega predmeta, bo omogočena fizična izvedba v skladu z veljavnimi protokoli za zagotavljanje varnosti pred okužbo (fizična distanca, omejeno število oseb, umivanje oz. razkuževanje rok, uporaba zaščitnih mask, prezračevanje). V takem primeru boste obveščeni neposredno s strani izvajalcev preko spletne učilnice.

 

Študenti interdisciplinarnih programov se morajo za predmete, ki jih opravljajo drugje (denimo na UL FMF, UL FE ali UL FU), držati navodil in obvestil partnerskih fakultet.

 

Za obštudijske dejavnosti se prav tako priporoča izvajanje na daljavo, odsvetuje pa se vse kontaktne športe, ki so del študijskega procesa na UL ali rekreacije.

 

Postopek ob okužbi

V primeru prisotnih simptomov okužbe s COVID-19 študent ostane doma in se ravna po priporočilih NIJZ: Oseba po telefonu oz. elektronski pošti kontaktira izbranega zdravnika. Tuji študenti, ki v Sloveniji nimajo svojih osebnih zdravnikov, se za pomoč obrnejo na Zdravstveni dom za študente oz. nujno medicinska pomoč 112. Zdravnik jih bo napotil na testiranje in izdal nadaljnja navodila.

 

V skladu z novim prioritetnim protokolom, sprejetim 8. 10. 2020, NIJZ z epidemiološkim poizvedovanjem še vedno obravnava vse osebe s potrjeno okužbo, a do preklica ne bo več iskal stikov potrjenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 v študentskih domovih in v visokošolskih zavodih.

 

Vse študente zato pozivamo naj takoj, ko izvedo za svojo okužbo, obvestijo osebe, s katerimi so bili v stiku v zadnjih dveh dneh pred pojavom simptomov, da so bili v kontaktu z osebo, pozitivno na SARS-CoV-2, ter jim posredujejo Navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom.