• Nov dekan UL FRI
Novice

Fakulteto za računalništvo in informatiko bo od 1. oktobra vodil nov dekan, prof. dr. Bojan Orel. Na Akademskem zboru UL FRI, 29. septembra, je prof. Orel prejel dekanske insignije in predstavil ekipo prodekanov, s katerimi bo v mandatu 2016-2018 vodil fakulteto.


Dosedanji dekan, prof. dr. Nikolaj Zimic, ki je fakulteto vodil zadnjih šest let, se je na akademskem zboru zahvalil vsem prodekanom in ostalim zaposlenim za sodelovanje in zavzeto delo, ki je pripeljalo do številnih dosežkov. Poleg izgradnje nove stavbe, v katero se je vselila fakulteta, so visoko kakovost študijskega procesa potrdile tudi mednarodne akreditacije. “Fakulteta smo vsi in kolikor smo vsi dobri, toliko smo dobri kot fakulteta,” je poudaril.

Dekanske insignije je nato prejel prof. dr. Bojan Orel, ki funkcijo nastopi s 1. oktobrom. Novi dekan se je najprej zahvalil svojemu predhodniku: “Zahvaljujem se sedanji ekipi in profesorju Nikolaju Zimicu. Predvsem njegova zasluga je, da smo danes v tej hiši, ampak sedaj moramo iti naprej – hišo imamo, moramo jo pa napolniti in izkoristiti možnosti, ki jih imamo."

Za konec je prof. dr. Orel je predstavil še novo ekipo prodekanov, v kateri bodo sodelovali izr. prof. dr. Zoran Bosnić kot prodekan za pedagoško dejavnost, doc. dr. Tomaž Curk kot prodekan za raziskovalno dejavnost, doc. dr. Mojca Ciglarič kot prodekanja za gospodarske zadeve in doc. dr. Veljko Pejović kot prodekan za mednarodno dejavnost

Novi ekipi čestitamo in ji želimo uspešno delo!