• iSYSTEM s testnimi orodji za mikroprocesorje in mikrokrmilnike
Objave

iSYSTEM Labs d.o.o. se že več kot 25 let ukvarja z razvojem in proizvodnjo razvojnih ter testnih orodij (BlueBox) za mikroprocesorje in mikrokrmilnike, ki se tržijo pod blagovno znamko iSYSTEM. Pred preimenovanjem podjetja oktobra 2016 se je podjetje imenovalo ASYST electronic d.o.o. vse od ustanovitve leta 1993. Do preimenovanja podjetja je prišlo zaradi enotnega nastopa pred kupci. Uspešno poslovno zgodbo dopolnjujeta sestrski podjetji.


Globalna prisotnost

iSYSTEM AG, z sedežem v Münchnu, že od vsega začetka skrbi za marketing in prodajo razvojnih orodij pod blagovno znamko iSYSTEM po celem svetu. Podjetje skrbi za prodajo v Nemčiji ter ostalih EU državah, ki predstavljajo naš največji trg. Skrbijo tudi za prodajno mrežo po svetu, kjer sta za nas ključni državi Indija in Kitajska.

Drugo sestrsko podjetje iSYSTEM USA z sedežem v San Diegu, Kalifornija ter izpostavo v Detroitu, se osredotoča na prodajo iSYSTEM izdelkov na trgu ZDA, ki je tudi eden izmed ključnih trgov.

Avtomobilska, medicinska in industrijska elektronika

Naši ključni kupci so razvojni in testni oddelki globalnih podjetij iz avtomobilske (Continental, Bosch, Veoneer, Hella, Valeo, ZF, Mahle ...), letalske in medicinske industrije.

Za svetovno znana proizvajalca srčnih spodbujevalcev Biotronik ter Boston Scientific, smo razvili razvojno orodje, ki jim omogoča izvajati dolgotrajne 24/7 analize in teste obnašanja srčnega spodbujevalca stimuliranega  z scenariji nepravilnega delovanja srca.

Večina naših strank razvija elektroniko oz. naprave od katerih so odvisna človeška življenja oziroma so le ta lahko ogrožena v primeru nepravilnega delovanja naprave. Pri teh napravah že sam razvoj programske opreme poteka po točno predpisanih postopkih, bistven pa je poudarek na končnem testiranju, kjer je potrebno preveriti delovanje naprave v vseh možnih situacijah in celotni testni postopek ter rezultate tudi detajlno dokumentirati. Tu nič ni prepuščeno naključju! Pogosto v določeni industriji že predpisani standardi (npr. ISO26262 v avtomobilski industriji) določajo potek in postopek razvoja in testiranja izdelka.

S svojimi razvojnim orodji smo prisotni tudi v vseh drugih vejah elektro industrije (industrijska ter zabavna elektronika, bela tehnika, mali gospodinjski aparati, nadzorni in varnostni sistemi, igralni avtomati, prenosni telefoni ...). Uporabniki naših orodij so inženirji načrtovalci, programerji in testerji.

Na pobudo proizvajalca ročnega orodja Hilti smo razvili prvi wireless debugger na svetu za ARM Cortex-M arhitekturo. Inovativna rešitev jim  omogoča vgradnjo debuggerja v njihova brezvrvična orodja (npr. akumulatorski vrtalnik) ter vpogled in prilagajanje parametrov kontrolnega algoritma motorja v živo pod obremenitvijo in na terenu.

Od svetovno znanih podjetij so uporabniki naših rešitev tudi razvojniki podjetja Tesla, ki postavlja trende na področju električnih avtomobilov in avtonomne vožnje.

Ena pomembnejših ključnih strank je tudi globalno podjetje z večinskim deležom na področju pametnih kartic, katerih primer uporabe je na primer biometrični potni list. Najdemo jih tudi praktično v vsaki denarnici v obliki kreditnih kartic, zdravstvene izkaznice, pristopne kartice, itd.

V okviru slovenskega trga omenjamo renomirano podjetje RLS d.o.o., ki razvija in izdeluje senzorje pomika, ki se vgrajujejo npr. v avtomobile, robotske manipulatorje, letala in medicinske naprave. S pomočjo naših izdelkov in storitev so pristopili k certificiranju senzorja z vgrajenim mikrokrmilnikom po avtomobilskem standardu ISO26262.

Razvojna orodja za razvoj in test programske opreme

Trg je preplavljen z razvojnimi orodij, ki bolj ali manj vsa omogočajo razvoj vgrajenih aplikacij (embedded systems) a le peščica nudi širok nabor testnih funkcionalnosti in postopkov. Le ta so naša ključna kompetenca, konkurenčna prednost in tudi usmeritev naprej. Omenjene  kompetence in podpora preko 4500 mikroprocesorjev in mikrokrmilnikov nas v svetovnem merilu uvršča med prve tri ponudnike razvojne in testne opreme za vgrajene sisteme. Tesno sodelovanje z proizvajalci mikrokrmilnikov (Renesas, Infineon, NXP, ST, Cypress, ARM) že zgodaj v razvojni fazi nam omogoča obvladovanje najnovejših tehnologij in rešitev v elektroniki ter sledenje in tudi postavljanje trendov vgrajenih sistemov.

 

JTAG Boundary Scan

Poleg razvojnih in testnih orodij za mikrokrmilnike ter svetovanja na področju certificiranja vgrajenih sistemov obvladujemo tudi področje JTAG Boundary Scan testiranja elektronskih vezij. Zaradi bogatih  lastnih izkušenj uporabe JTAG Boundary Scan orodij pri proizvodnji lastnih izdelkov, svetujemo in nudimo pomoč pri vpeljavi tehnologije v proizvodni proces kupca ter po naročilu razvijemo testne programe za specifično elektronsko vezje kupca.
 

SMT Sestavljanje

Imamo lastno SMT polagalno linijo na kateri nudimo storitev strojnega sestavljanja elektronskih vezij. Z našo fleksibilnostjo in odzivnostjo smo zanimivi predvsem za izdelavo prototipov in majhnih serij, z veseljem pa prevzamemo tudi srednje velike serije vključno z nabavo materiala in končnim testiranjem. Imamo bogate izkušnje z BGA-komponentami, kjer vam lahko na vašem obstoječem vezju zamenjamo le to in po potrebi naredimo tudi reballing BGA-komponente.
 

--
Prispevek je promocijska objava podjetja iSYSTEM, pokrovitelja Poletne šole FRI 2021.