• Tekmovanje ACM RTK
NapovediNovice

Ta konec tedna se bo 200 dijakov in dijakinj iz cele Slovenije na državnem tekmovanju ACM RTK pomerilo v znanju programiranja in algoritmov. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 25. marca 2017, v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. ACM RTK tekmovanje je namenjeno povečanju zanimanja med učenci in dijaki za področje računalništva in informatike, najboljše pa želimo nagraditi ter jih tako spodbuditi k nadaljnji poti na področju.


Tekmovalci se bodo pomerili v znanju računalništva in informatike v eni izmed treh težavnostnih skupin, kjer je prva skupina primerna za začetnike v programiranju, tretja pa zahteva sposobnost izdelave delujočega programa za zastavljen problem. Poleg tega se bodo pomerili še na tekmovanju v izdelavi spletnih aplikacij. 

 

V popoldanskem času jih čaka tudi zanimivo predavanje Phonebusters - kako varni so v resnici mobilni telefoni? dr. Mateja Kovačiča, računalniškega strokovnjaka z Instituta »Jožefa Stefana«, ki se ukvarja z informacijsko varnostjo. Spregovoril bo o sodobnih grožnjah mobilni telefoniji (klicanje z lažno identiteto, preusmerjanje klicev, lovilci IMSI-številk, prestrezanje pogovorov in SMS-sporočil) in o tem, kako omenjeni napadi delujejo in kako se lahko pred njimi ubranimo.