• Delavnica v Garaži: Hekanje WiFi-ja
Napovedi

Odprte so prijave na novo delavnico v študentskem pospeševalniku Garaža FRI "Hekanje brezžičnih omrežij: (Ne)varnosti WiFi-ja". Predavala bo Maja Podbevšek iz podjetja NIL.


Brezžična omrežja so se razvila z namenom zagotavljanja mobilnosti uporabnikom in kot dodatek mrežnim kablom. Nekdaj pomožna tehnologija danes prenaša več kot 60 % svetovnega Internet prometa. Mobilne naprave, tablice, prenosni računalniki imajo danes že vgrajene brezžične mrežne kartice kar pomeni, da lahko komunicirajo praktično kjerkoli in kadarkoli. Nepoznavanje ali slabo poznavanje brezžičnih omrežij nam s stališča varnosti lahko predstavlja veliko pomanjkljivost.

 

Na dveh praktičnih delavnicah bomo pogledali ranljivosti brezžičnih omrežij, na kaj je treba biti pozoren in katerim napakam pri nastavitvi brezžičnega omrežja se je dobro izogniti, da ne bomo na kocko postavili varnosti. Spoznali bomo, zakaj nastavitev brezžičnega omrežja doma, na javnem mestu ali pa v poslovnem okolju ne smejo ostati na privzetih vrednostih in kaj pravzaprav lahko naredimo, da bo naše brezžično omrežje v vseh teh okoljih varno.

 

Število mest na delavnicah je omejeno, zato je obvezna prijava prek spodnjih povezav:

 

Priporočljiva je udeležba na 1. delu delavnice, v kolikor se nameravate udeležiti 2. dela, ni pa pogoj.

 

Več o dejavnostih Garaže FRI je na voljo na spletni strani.