Povezave
SICRIS
pred. dr. Borut Batagelj
Asistent
T: +386 1 479 8741
E:Pošljite sporočilo
Govorilne ure: ob sredah ob 13. uri
Prostor: R2.15 - Kabinet
Opis

Sem asistent na  Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in član Laboratorija za računalniški vid.
Leta 2007 sem doktoriral na področju iskanja in prepoznavanja obrazov z naslovom doktorske disertacije:  Prepoznavanje človeških obrazov s pomočjo hibridnega sistema, leta 2004 magistriral na temo: Iskanje obrazov na osnovi barv s pomočjo statističnih metod razpoznavanja vzorcev in leta 2001 diplomiral na temo: Sistem za aktivno opazovanje žive slike na internetu.
Raziskovalno delam na področju umetne inteligence, strojnega učenja in razpoznavanja vzorcev. V okviru raziskav me še posebej zanimajo metode za iskanje, prepoznavanje in kategorizacijo človeških obrazov na slikah.

Sem član skupine za slikovno biometrijo v okviru katere razvijam metode za prepoznavo lažnih posnetkov (deepfakes) in preoblikovanih obrazov (facemorphing).

 

Sem aktivni član društva za povezovanje umetnosti in znanosti - ArtNetLab in član slovenskega društva razpoznavanja vzorcev - SDRV.

Zanima me tudi interaktivna računalniška umetnost in v tem okviru sem soavtor instalacije: 15 sekund slave in sistema za virtualno smučanje.

Projekti
Zaključeni projekti
Več