• Zaključek tekmovanja UPM 2022
Novice

V soboto, 15. oktobra, se je na Fakulteti za računalništvo in informatiko s finalnim kolom zaključilo tekmovanje Univerzitetni programerski maraton 2022.


Po petih urah reševanja devetih tekmovalnih nalog smo dobili prvake UPM, ki so hkrati tudi prvaki Univerze v Ljubljani. Na prva tri mesta so se uvrstile ekipe:

  1. Segment Trio: Benjamin Bajd (FMF), Domen Hočevar (FRI/FMF), Job Petrovčič (FMF)
  2. Predzadnja rešitev: Urban Duh (FMF), Marko Hostnik (FRI/FMF), Žiga Željko (FRI/FMF)
  3. Luftkanali: Daniel Sami Blažič (FMF), Jakob Schrader (FMF), Patrik Žnidaršič (FMF)

 

Ostali rezultate pa lahko najdete TUKAJ.

 

Ekipe med reševanjem nalog

 

Na finalnem kolu se je odvijal napet boj med prvima dvema ekipama. Na finalnem kolu je zmagala ekipa Predzadnja rešitev, vendar v skupnem seštevku niso uspeli prehiteti ekipe Segment Trio. Najtežji dve nalogi (Hammingova razdalja in Ograde) sta se tokrat izkazali za pretrd oreh. Kako se jih reši, si lahko preberete med opisi rešitev. Na zaključku so se nam pridružili tudi predstavniki sponzorjev Bitstamp, Abelium in AF Labs.

 

Najboljše ekipe bodo že v kratkem ponovno zastopale svoje univerze na prihajajočem tekmovanju CERC, kjer se bodo pomerile v močni konkurenci univerz iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Poljske in Slovaške. Gre za srednjeevropski nivo največjega univerzitetnega tekmovanja v računalništvu ICPC, ki ga bomo od 25. do 27. novembra prvič gostili v Sloveniji prav na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

 

Letošnja udeležba na UPM je bila izrazito nižja od prejšnjih let, med najboljšimi ekipami pa prevladujejo ekipe s Fakultete za matematiko in fiziko. Prihodnje leto upamo na boljšo zastopanost FRI, zato vse zainteresirane študente pozivamo, da se že vnaprej seznanijo s tekmovanjem in nalogami. S prijavami na novo sezono pa začnemo marca prihodnje leto.