• Tekmovanje Bober spodbuja zanimanje učencev in dijakov za računalništvo
Novice

V soboto, 19. februarja 2022, se je na UL FRI in UM FERI uspešno zaključilo državno tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober, ki ga organizira društvo ACM Slovenija in je je del mednarodnega tekmovanja Bebras.


Tekmovanje je letos zaradi zagotavljanja preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavisrusa potekalo tako na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL kot na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM. Udeležilo se ga je 248 tekmovalcev iz osnovnih in srednjih šol. Tekmovalci so se na državno tekmovanje uvrstili na podlagi rezultatov, ki so jih dosegli na šolskem tekmovanju, na katerem jih je tekmovalo 24.833. Tekmovanje na šolski stopnji predstavlja za učence in dijake prepotrebno prvo spoznavanje z digitalnimi veščinami in znanji.

V okviru dogodka sta bili organizirani tudi predavanji za mentorje. Mentorjem sta Tomaž Kosar in Matija Lokar predstavila računalniško tekmovanja v programiranju z delčki ACM Pišek, ki se prav tako zaključuje te dni. Točne številke še niso znane, vendar kažejo, da je društvu ACM Slovenija uspelo privabiti med tri in štiri tisoč učencev in dijakov, da so tekmovali v programiranju.