• Študenti FRI uspešni na prvih dveh kolih UPM
Novice

Za nami je polovica Univerzitetnega programerskega maratona 2020, slovenskega tekmovanja za študente v programiranju s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Prvo in drugo kolo tekmovanja sta bila uspešno izvedena prek spleta (online), zaključek s tretjim kolom in finalom pa sledi oktobra, v naslednjem študijskem letu. Študenti FRI običajno posežejo po najvišjih mestih. Bo tudi letos tako?


Kljub izrednim razmeram se je tekmovanja udeležilo 40 ekip, sodniški sistem pa je ocenil kar 973 rešitev. Med programskimi jeziki sta pri tekmovalcih daleč najbolj uporabljena C++ in Python; prvi zaradi svoje učinkovitosti, drugi pa zaradi praktičnosti. Naloge in rešitve so objavljene na spletni strani: poskusno kolo, 1. kolo, 2. kolo.

 

Po polovici tekmovanja vodi ekipa Final Solution, ki jo sestavljajo študenti interdisciplinarnega študija Računalništvo in matematika (UL FRI in UL FMF), druge ekipe pa so jim tik za petami. Ker finale prinaša dvojne točke, je tekmovanje še povsem odprto.

 

Spodaj objavljamo lestvico najboljših 10 ekip v skupnem seštevku. Rezultati vseh sodelujočih ekip na vseh kolih so dostopni na https://tekmovanja.acm.si/upm/rezultati.