• Študenta FRI UL zmagovalca hekatona Moja varnost in mobilnost
Novice

22. oktobra 2019 je na Policijski postaji Ljubljana-Moste potekala predstavitev in razglasitev zmagovalcev hekatona na temo Moja varnost in mobilnost. Izmed vseh predstavljenih rešitev, ki so jih zasnovale ekipe v ABC pospeševalniku, je strokovno komisijo najbolj prepričala rešitev ekipe #VEVERICE, katere člana sta študenta Fakultete za računalništvo in informatiko UL.


Zmagovalci Črt Rajšter, Jure Tič in Rok Peterlin (#VEVERICE) so predstavili predlog mobilne aplikacije za mladostnike Varuh, ki vsebuje najhitrejše možno iskanje varne točke v primeru ogroženosti. Izpostavili so problem neenakomerne razporejenosti varnih točk v Sloveniji, kot rešitev pa predlagajo uvedbo dodatnih mobilnih varnih točk - registracija zaupanja vredne osebe kot mobilna varna točka in prikaz teh točk na zemljevidu.

Na hekatonu so tekmovalci iskali izboljšave dela na področju varnosti in mobilnosti, zlasti pri delu z velikimi količinami odprtih podatkov. Iskali so tudi tehnološke rešitve v obliki mobilnih aplikacij, s katerimi bi postali mestni redarji bolj dostopni meščanom. Projekt je potekal v sodelovanju med Ministrstvom za javno upravo, Policijo, Mestnim redarstvom MOL, ABC pospeševalnikom in Tehnološkim parkom Ljubljana.
 

Več na spletnem mestu Policije