Zajtrk predstavlja energijo tako za telesno kot miselno dejavnost. Zato želimo na FRI tudi letos v okviru dneva slovenske hrane študente in zaposlene spodbuditi k premisleku o zdravih prehranskih navadah in o zdravem načinu življenja.
V petek, 20. novembra, smo na našem kanalu YouTube premierno prikazali pogovor z legendo slovenskega smučanja, Juretom Koširjem. Z njim smo govorili o pomenu pravilne prehrane za doseganje vrhunskih rezultatov ter o preprosti dnevni rutini, ki naj vključuje tako premišljen izbor jedi kot tudi redno telesno dejavnost. Razkrije tudi, kakšen je bil njegov "zajtrk prvakov" – prehranjevanje v najbolj uspešnih letih, ko se je uvrščal na zmagovalne odre in osvojil olimpijsko kolajno.
Ker smo dogodek izpeljali na daljavo, vas vabimo, da si ob ogledu posnetka tradicionalni slovenski zajtrk doma pripravite kar sami. Sestavine so zelo enostavne: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Dober tek!