• Razpis Knafljeve in Tumove štipendije za leto 2018/2019
Objave

Uprava Knafljeve ustanove na Dunaju je sprejela razpis za dodelitev Knafljeve in Tumove štipendije za študijsko leto 2018/2019.


Štipendija Knafljeve ustanove

Namenjena je spodbujanju podiplomskega študija diplomantov Univerze v Ljubljani, ki se vpišejo na magistrski ali doktorski študij na visokošolskih ustanovah na Dunaju. Dodeli se za eno študijsko leto, in sicer v obliki plačila stanarine za bivanje v Knafljevem domu ali domu Korotan na Dunaju. Za štipendijo Knafljeve ustanove lahko zaprosijo diplomanti ene od fakultet Univerze v Ljubljani, ki imajo povprečno oceno osem ali več in ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo še niso dopolnili 30 let.

Rok za prijave je do 25. junija 2018.

Več informacij o štipendiji si preberite spletni strani Univerze v Ljubljani.

 

Tumova štipendija

Namenjena je spodbujanju doktorskega študija (izjemoma magistrskega študija) diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski študij (izjemoma magistrski študij) na visokošolskih ustanovah v Avstriji in tudi drugod po Evropi. Dodeli se za eno študijsko leto, in sicer v višini 500 evrov mesečno ter se izplača v devetih mesecih (9-krat), v času študijskega leta. Kandidati morajo imeti magistrsko nalogo ocenjeno najmanj z osem, ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo pa morajo biti mlajši od 30 let.

Rok za prijave je do 25. junija 2018.

Več informacij o štipendiji si preberite na spletni strani Univerze v Ljubljani.