• Posnetek virtualnega informativnega dneva
Novice

Letošnjih informativnih dnevov UL Fakultete za računalništvo in informatiko, ki so potekali 12. in 13. februarja 2021 prek spleta, se je udeležilo več kot 1200 dijakinj in dijakov.


Dijakinje in dijake je uvodoma pozdravila dekanja izr. prof. dr. Mojca Ciglarič, ki je poudarila izjemen pomen računalništva in informatike za družbo, zlasti v času pandemije. Opozorila je, da izbire študija ne gre prepustiti le dobrim možnostim za zaposlitev, ampak se mora vsak vprašati, kaj ga v življenju resnično veseli.

Prodekan za študijske zadeve prof. dr. Gašper Fijavž je predstavil širše študijski področje računalništva in informatike, fakulteto kot prostor znanja, vpisni postopek in mednarodne izmenjave.

Skrbniki programov so nato predstavili univerzitetni program Računalništvo in informatikavisokošolski program Računalništvo in informatika ter tri interdisciplinarne programe, Računalništvo in matematika (v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko), Multimedija (v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko) ter Upravna informatika (v sodelovanju s Fakulteto za upravo).

Več informacij o študiju na UL FRI >
E-brošura (predstavitev študijskih programov) >

Posnetek virtualnega informativnega dneva si lahko ogledate na povezavi. Na koncu posnetka sledijo še odgovori na vprašanja dijakinj in dijakov.