• Na poti k digitalni transformaciji v podonavski regiji
Novice

Letnega srečanja partnerjev evropskega projekta DIGITRANS, ki je usmerjen k reševanju problemov digitalne transformacije, se je v Budimpešti 23. 1. 2018 udeležila tudi Melanija Vezočnik s Fakultete za računalništvo in informatiko. V okviru projekta UL FRI sodeluje pri razvoju konkretnih metod, orodij in spletne platforme za digitalno transformacijo.


Digitalna transformacija je še posebej pereča za majhna in srednja podjetja, saj jim primanjkuje kompetenc, da bi se spopadle z izzivi digitalizacije. Glavni cilj projekta je razvoj inovativne metode in orodij za digitalno transformacijo, primernih za mala in srednja podjetja, da ustvarijo digitalne poslovne modele znotraj regionalnih inkubatorjev.

Na srečanju so bile predstavljene aktivnosti in pomembni rezultati preteklega leta. Med drugim je FRI izvedel poglobljeno analizo stanja digitalizacije v Sloveniji, sodeloval pri razvoju in testiranju konkretnih metod, orodij in spletne platforme, prav tako pa je v preteklem letu med 17. in 19. oktobrom organiziral tudi srečanje partnerjev v prostorih UL FRI.

Na projektu sodeluje 17 partnerjev iz devetih evropskih držav iz podonavske regije.