• Mednarodne izmenjave za študij in delovno prakso
Objave

Študente vseh stopenj vabimo k prijavi na študijsko izmenjavo na tuje partnerske univerze. V tujino lahko odidete v 2. ali 3. letniku na dodiplomskem študiju ali kadarkoli na magistrskem in doktorskem študiju ter tam opravite en ali dva semestra. Razpis preko Erasmus mreže je vsako leto običajno objavljen v decembru, ostali razpisi pa od decembra do januarja.


Zakaj se odločiš za izmenjavo?

  • Na naših partnerskih univerzah lahko izbereš predmete, ki jih na UL FRI ni na voljo in si tako razširite nabor znanj. Tukaj najdete seznam partnerskih univerz za študij preko Erasmusa in tukaj razpise 3. držav.
  • Bivanje v tujini in spoznavanje ljudi iz drugih kultur ti prinese neprecenljive izkušnje.
  • Bodoči delodajalci bodo cenili tvojo izkušnjo dela v mednarodnem okolju. Večina podjetij v Sloveniji namreč posluje s tujimi podjetji.
  • Spoznal boš nove prijatelje in si vzpostavil vezi tudi za tvoje prihodnje delo in študij.
  • Prejmeš štipendijo, ki ti v celoti ali delno krije bivanje v tujini.

 

V tujino lahko odidete preko različnih razpisov: Erasmus, ki nudi tudi štipendije, ali razpisi s 3. državami, kjer štipendij ni in lahko odidete na izmenjavo tudi izven Evrope. Razpise najdete na spletni strani (v desnem meniju Trenutni razpisi ali Arhiv razpisov)..

 

Na voljo imate tudi opravljanje prakse z Erasmus štipendijo. Podjetje poiščete sami ter se z mednarodno pisarno dogovorite za pridobitev štipendije. Več informacij je na voljo tukaj.

 

Za več informacij se lahko udeležite tudi online govorilnih ur vsak torek od 10. do 11. ure preko Zoom povezave.