• Ekipa WaitLess zmagala v izzivu mobilnost na GreenHacku
Novice

Med 6. in 7. novembrom je preko spleta potekal hackathon GreenHack pod geslom Z odprtimi podatki do zelene prihodnosti. Udeleženci so reševali enega izmed štirih izzivov: mobilnost, odpadki, poplave in čebele. Izziv mobilnosti je sprejela tudi ekipa WaitLess s FRI, ki je na torkovem finalu hackathona, 9. 11., osvojila prvo mesto v tej kategoriji. Čestitamo


Zmagovalno ekipo WaitLess sestavljajo študenti Dragan Spasovski, Jan Milovanović in Jan Vovk. Vsi trije so študenti visokošolskega študijskega programa na FRI in obiskujejo predmet Multimedijske tehnologije. Pri predmetu študenti izdelujejo seminarske naloge na temo vizualizacije odprtih podatkov javnega sektorja, tematike seminarjev pa vsako leto izberejo v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo. Letošnji temi sta odpadki in mobilnost, slednjo pa je za seminar izbrala tudi zmagovalna ekipa WaitLess.

 

V njihovi rešitvi gre za preprosto, uporabniku prijazno vizualizacijo, ki bo povečala uporabo javnega prevoza, zmanjšala ogljični odtis, dodala kolesarske poti in močno olajšala potovanje po Ljubljani. Nič več izgubljanja časa z brskanjem po Googlovih zemljevidih ​​za avtobusne in kolesarske proge!