• Od obvezne prakse do kariere v svetu mobilnih iger Outfit7
Objave

Primož Pečar in Domen Rostohar sta prijatelja in nepogrešljiva sodelavca v podjetju Outfit7, natančneje v hčerinski družbi Ekipa2. Ukvarjata se z razvojem mobilnih iger, preden pa sta se pridružila ekipi, ki sedaj šteje že več kot 350 zaposlenih, sta študij opravljala na Fakulteti za računalništvo in informatiko.


Ljubitelja iger, prijatelja, študenta FRI in sodelavca v timu Outfit7

Primoža in Domna je do zaposlitve pripeljala praksa, ki sta jo oba opravljala v okviru fakultete. Njuna motivacija, predanost in velika želja po ustvarjanju na tem področju pa jima je omogočila, da sta po uspešno opravljeni praksi v podjetju Outfit7 dobila priložnost za redno zaposlitev.

 

Primoža in Domna je združila strast do iger, spoznala sta se namreč kot najstnika ob skupinskem igranju računalniških iger.

 

Bi se na tem področju želel preizkusiti tudi sam ali poznaš koga, ki bi ga zanimala podobna karierna pot? Spoznaj Primoževo in Domnovo zgodbo in nato sledi povezavi.

 

Primož: Kako sem sprogramiral svojo Unity igro

»Do tretjega letnika študija si nikoli nisem zares predstavljal, da se bom tudi profesionalno ukvarjal z ustvarjanjem iger,« o svojih začetkih pove Primož: »Potem pa smo pri predmetu Tehnologija iger in navidezna resničnost dobili nalogo, da izdelamo igro, hkrati pa sem moral za zaključek letnika opraviti obvezno prakso. Odločil sem se, da ti dve naloge združim in v Facebook skupini developerjev predstavil svojo željo s prošnjo, da se name obrnejo podjetja, ki imajo pravi izziv zame. Odziva na objavo v resnici nisem pričakoval, ampak sem danes res vesel, da sem poiskusil! Oglasili smo se mi namreč sedanji sodelavci iz podjetja Ekipa2 v Sloveniji, hčerinskega podjetja Outfit7.«

 

Preden se je lotil pripravništva, je moral Primož najprej dokončati svojo nalogo, ki jo je dobil na fakulteti. Za pomoč pri izdelavi je povprašal prijatelja Domna: »Vedel sem, da je Domen s programiranjem začel že v srednji šoli in da je ustvarjanju iger namenjal veliko svojega prostega časa. Mislil sem si, da če mi lahko pri tem kdo pomaga, je to zagotovo on. In prav sem imel. S pomočjo nasvetov, usmeritev in z njegovo podporo sem ustvaril svojo prvo Unity igro, uspešno zaključil predmet na fakulteti in ob enem dobil tudi priložnost za razgovor v podjetju Outfit7.«

 

Domen: Outfit7 spodbuja zaposlene, da za razpisana delovna mesta priporočijo svoje prijatelje, sošolce in znance iz profesionalnih krogov

Čez tri leta sta se njuni vlogi zamenjali. Tudi Domen je v okviru predmeta na fakulteti ustvarjal svojo igro in iskal priložnost za opravljanje obvezne prakse: »Tokrat sem jaz poklical Primoža, ki mi je o delu v ekipi Outfit7 že veliko povedal in prav vse se je zdelo vznemirljivo – nove igre, ki jih ustvarjajo, osvojene nagrade in veliko pozitivne energije. Želel sem si postati del tega.«

 

Ker Outfit7 nove talente uspešno išče tudi s pomočjo internega programa priporočil, je Primož predstavil svojega prijatelja, sedaj pa skupaj sledita svojim sanjam.

 

Moč izmenjave znanja je neprecenljiva – pa če si začetnik ali izkušeni strokovnjak!

Oba sedaj delata na skupnem projektu in zanimivo je, da je Domen trenutno tisti, ki Primoža uvaja in mu predaja znanje, saj je že dlje časa del tega projekta. Pa čeprav naj bi bil v bistvu Domen »novinec«.

 

»V Outfitu se vsak lahko uči od kogarkoli. In to je zares neprecenljivo in vzpodbudno. Vsak v ekipi si z veseljem vzame čas za pomoč, izmenjavo znanja in svetovanje. Ne glede na to, ali je mlajši inženir, ki svojo karierno pot šele začenja, ali direktor oddelka. Moč izmenjave znanja je neprecenljiva,« se strinjata sodelavca.

 

 

Si želiš te izkušnje? Pridruži se Outfit7 Internship programu: Be part of Outfitt7 NextGen

 

»Za ljubitelje iger je priložnost, da se o gamingu pogovarjajo s strokovnjaki, ki praktično vse vedo o ustvarjanju zelo uspešnih iger, pravi privilegij. Outfit7 preveva timski duh, ki je tudi ena izmed ključnih vrednot zaposlenih. Samo z odličnim sodelovanjem lahko ustvarjamo odlične igre, ki jih obožuje ves svet,« za popotnico povesta Domen in Primož.

 

Je obvezna delovna praksa del tvojega študijskega programa? Si tudi ti želiš področje mobilnih iger še bolj raziskati in se na njem preizkusiti? Tudi ti s prijatelji in sošolci uživaš v igranju iger in rad raziskuješ njihovo ozadje?

 

Danes talent, jutri ekspert!

Outfit7 te vabi, da postaneš del njihove zgodbe in se jim oglasiš! V študijskem letu 2021/2022 v podjetju pričenjajo z internship programom za študente, zato nudijo super priložnost, da svoje znanje razvijaš na naslednjih področjih:

  • Razvoj iger
  • Razvoj za področje iOS/Android
  • Razvoj spletnih vmesnikov
  • Testiranje iger

 

Svojo prijavo lahko izpolniš na POVEZAVI.

 

--

Prispevek je promocijska objava podjetja Outfit7, pokrovitelja Poletne šole FRI 2021.