• UPM: Ekipa Predzadnja rešitev prva na UL, druga na državni ravni
Novice

V soboto, 16. oktobra 2021, je na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani potekalo finale Univerzitetnega programerskega maratona (UPM). Letos je prvo mesto osvojila ekipa Segment Trio, medtem ko so prvaki Univerze v Ljubljani – ekipa Predzadnja rešitev – osvojili drugo mesto. V ekipi sta tudi študenta IŠRM.


Na univerzitetnem programerskem maratonu se študenti pomerijo v reševanju nalog s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Letos sta bili prvi dve koli izvedeni prek spleta, tretje kolo pa je potekalo ločeno na treh sodelujočih univerzah. Izmed 43 ekip in 125 tekmovalcev se je skozi sito treh predkol prebilo na finale 22 najboljših ekip. Po 5 urah reševanja 9 tekmovalnih nalog smo dobili prvake Univerzitetnega programerskega maratona 2021 in prvake posameznih univerz.

Najboljše tri ekipe Univerzitetnega programerskega maratona 2021 so:

  • 1. mesto: Segment Trio (v sestavi Benjamin BajdDomen Hočevar in Job Petrovčič)
  • 2. mesto: Predzadnja rešitev (v sestavi Urban Duh, Marko Hostnik in Žiga Željko)
  • 3. mesto: luftkanali (v sestavi Daniel Sami Blažič, Jakob Schrader in Patrik Žnidaršič)


Prvaki posameznih univerz so:

  • Univerza v Ljubljani: Predzadnja rešitev (Urban Duh, Marko Hostnik in Žiga Željko)
  • Univerza v Mariboru: BSoD (Vid Keršič, Matic Rašl in Mitja Žalik)
  • Univerza na Primorskem: COVID-19 (M. Besher Massri, Mirza Redžić in Nemanja Torbica)


Podrobne rezultate in naloge si lahko ogledate na sodniškem sistemu, ki je med tekmovanjem ocenil kar 246 oddaj. Finalno kolo je na vrhu s 7 rešenimi nalogami končala ekipa Segment Trio, na drugem mestu pa je pristala s 6 rešenimi nalogami ekipa Predzadnja rešitev. Sledile se ekipe s po 5 rešenimi nalogami: scoreUp, luftkanali, BSoD, COVID-19, zerodays, B in Dora the Explorer.

Najboljše univerzitetne ekipe bodo Slovenijo zastopale na srednjeevropskem nivoju tekmovanja ICPC (International Collegiate Programming Contest), ki ga bomo februarja prihodnje leto prvič organizirali v Ljubljani.