27. jun
-
01. jul
Poletna šola FRI
ob 09:00

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani že petnajstič izvajamo Poletno šolo FRI za mlade, ki imajo željo po učenju novih računalniških znanj. Letos med 27. junijem in 1. julijem pričakujejo skoraj 100 udeležencev na šestih delavnicah.

 

Osnovnošolci bodo z uporabo programskega okolja Snap! programirali mikrokrmilnike Micro:Bit in z njimi ustvarjali zabavne digitalne zgodbe sodobnega Kekca (delavnica Kekčeve prigode), spoznali bodo načrtovanje elektronskih vezij, simulirali njihovo delovanje ter na eksperimentalnih ploščicah izvedli vsak svoj projekt (Spoznaj digitalni svet od bita do premika), razigrani mladi računalničarji, pa bodo spoznali tudi, da je Minecraft lahko več kot le igra (Sprogramiraj svoje Minecraft mesto).

 

Starejši osnovnošolci in dijaki bodo sestavili bodo vremensko postajo in spoznali delovanje senzorjev pri upravljanju dronov (Od interneta stvari do dronov) dijaki in študenti bodo spoznali enega najbolj razširjenih programskih jezikov python in napisali prve programe (Osnove programiranja v pythonu), najbolj zagreti, ki radi rešujejo zapletene računalniške izzive, pa se bodo učili naprednega programiranja in se bodo izurili v novih strategijah reševanja nalog z računalniških tekmovanj (Programiranje v višji prestavi).

 

Pri izvedbi poleg učiteljev, asistentov in študentov Fakultete za računalništvo in informatiko UL, sodelujejo tudi naši kolegi s Pedagoške fakultete UL. Izvedbo Poletne šole FRI pa podpirajo tudi številna podjetja, ki razumejo pomen zgodnjega in kakovostnega učenja računalniških vsebin. Pokrovitelji Poletne šole FRI so letos Celtra, Comtrade Gaming, Dewesoft, Endava, Inotherm, iSystem Labs, KLS, NLB in SRC, medijski pokrovitelj pa je revija Monitor.