• Samotestiranje za študente odslej dvakrat tedensko
Objave

Vlada RS je 27. 10. 2021 sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki med drugim določajo dvakrat tedensko samotestiranje za študente in obveznost nošenja mask navkljub izpolnjenemu PC pogoju v dejavnosti izobraževanja ter pri nudenju vseh storitev, kjer prihaja do medosebnega stika.


Spremembe pomenijo, da moramo od 1. novembra naprej na fakulteti izvajati samotestiranja za študente dvakrat tedensko, za zaposlene pa trikrat tedensko.

 

Termini za obvezna samotestiranja na FRI bodo za študente ob ponedeljkih in sredah. *Izjema je naslednji teden, 2.-5. 11., ki je zaradi praznika krajši, zato bosta termina za samotestiranje tokrat v torek, 2. 11., in v četrtek, 4. 11. 2021, med 7.00 in 8.30 v prostorih menze.

 

Študenti imate zaradi povečanega obsega samotestiranja pravico do desetih (10) testov HAT za samotestiranje na mesec, prevzamete jih v lekarni.

 

Samotestiranje je še naprej obvezno le za osebe, ki za udeležbo v študijskem procesu ne izpolnjujete drugih pogojev PCT (prebolelost, cepljenje, testiranje s testi HAG ali PCR).

 

Več informacij o ukrepih za omejevanje širjenja koronavirusa na podstrani O koronavirusu >>