• Nova sezona Univerzitetnega programerskega maratona
Napovedi

Univerzitetni programerski maraton (UPM, https://tekmovanja.acm.si/upm) je slovensko tekmovanje za študente v programiranju s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Začenja se nova sezona!


Tekmovanje zahteva dobro znanje programiranja in je primerno za študente, ki jim programiranje v izbranem jeziku ne predstavlja resne ovire. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal, Python 2, Python 3 ali C# (Mono). Tekmovanje je ekipno (3-člansko) in odprto za vse zainteresirane (študente, dijake, zaposlene). Cilj ekipe je, da v omejenem času (posamezno kolo običajno traja 4 ure) pravilno reši čimveč zastavljenih nalog. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu (https://putka-upm.acm.si).

UPM je tudi kvalifikacijsko tekmovanje za zastopanje Univerze v Ljubljani na srednjeevropskem nivoju prestižnega tekmovanja ACM ICPC (https://icpc.baylor.edu/). Na sorodnih tekmovanjih iščejo največja računalniška podjetja nove kadre, hkrati pa podobne naloge uporabljajo tudi v svojih zaposlitvenih intervjujih.


Tekmovanje bo sestavljeno iz poskusnega kola, treh predkol in finala, ki bo letos v Kopru. Zaradi pandemije bosta vsaj poskusno in prvo kolo izvedeni prek spleta. Svojo ekipo lahko prijavite na https://putka-upm.acm.si/upm/register_team/. Veseli bomo vseh prijav, tako študentskih kot ne-študentskih, tudi če se ne potegujete za najvišja mesta, saj je reševanje problemov v ekipi zabavna in zanimiva izkušnja.

 

Poskusno kolo se že bliža (petek, 3. april), zato se čim prej prijavite. Rok za prijavo je 9. april.