• V izboru Inženirke leta 2023 kar 3 alumne FRI
Novice

V okviru iniciative Inženirke in inženirji bomo! je komisija letos med 37 kandidatkami izbrala 10 nominirank, ki se bodo potegovale za priznanje Inženirka leta 2023. Med njimi so kar tri računalničarke, alumne FRI. Priznanje Inženirka leta bodo podelili 16. januarja 2024.


Vsakoletni izbor Inženirk leta predstavi deset navdihujočih inženirk, ki so s svojo osebnostjo in delom vzor mlajšim generacijam deklet. Pobuda osvetlljuje dosežke in zanimive projekte, s katerimi prispevajo k družbenem napredku, in tako rešuje problem 'nevidnosti' inženirk v naši družbi. Hkrati pa nominiranke spodbudujajo mlade k razmišljanju o inženirski študijski ali poklicni poti ter jih opogumljajo pri odločitvi za to dinamično področje.

 

Med desetimi nominirankami, ki se bodo potegovale za naziv, so tudi tri alumne Fakultete za računalništvo in informatiko UL, in sicer:

  • Simona Kek, ki se v podjetju Outbrain kot podatkovna znanstvenica ukvarja z analizo velikih količin podatkov, grajenjem napovednih modelov in optimizacijo procesov na njihovem produktu,
  • Nina Krmac, ki v podjetju A1 skrbi za razvoj celotnega digitalnega okolja, tako za zunanje (naročnike) kot tudi notranje deležnike podjetja in
  • Kristina Batistič, ki v podjetju Nil deluje kot svetovalka za kibernetsko varnost.

 

Več o tem, zakaj so se odločile za študij na UL FRI in njihovi poti do uspeha si lahko ogledate v videih:

 

Več o izboru, ki ga organizirata Mediade in IRT3000, lahko preberete na spletni strani Inženirka leta, kjer so predstavljene tudi preostale nominiranke.

 

 

 


Foto: Andrej Križ