• Uspeh ekipe TAFR na zaključku akademije CREA v Milanu
Novice

Ekipi TAFR in aMediMat, ki sta poleti sodelovali na poletni akademiji CREA na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, sta se na zaključnem evropskem dogodku v Milanu srečali z ostalimi ekipami iz sedmih podobnih akademij po Evropi. Obe ekipi sta se zelo dobro odrezali, ekipa TAFR pa je prepričala predstavnike investitorjev in zasedla prvo mesto. S tem je ponovila uspeh lanske zmagovalne slovenske ekipe HOMEY.


Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani je poleti potekala Poletna akademija CREA. Na akademiji je sodelovalo osem ekip z 38 udeleženci iz devetih držav. Ekipe so v okviru poletne akademije zasnovali lastne ideje, prve prototipe, poslovne načrte in predstavitve načrtov morebitnim poslovnim investitorjem. Na naši akademiji sta se najbolje odrezali ravno ekipi TAFR in aMediMat, ki sta se nato udeležili zaključnega dogodka v Milanu in dosegli zavidljive rezultate.

 

Ekipa TAFR razvija avtonomnega robota za delo v vinogradih. Robot, ki je na električni pogon, v vinogradu poleg ogledovanja opravlja tudi osnovne operacije, kot je natančno mikrodozirano gnojenje ter nanašanje zaščitnih sredstev. Druga zamogvalna skupina, aMediMat, pa razvija biorazgradljivo obvezo, na katero se nanašajo matične celice in se nato uporabi pri zdravljenju najtežjih ran.