02.
nov
Delavnica: R za neprogramerje
ob 10:00

Vabljeni na spletno delavnico DataScience@UL-FRI

 

Se pri delu veliko srečujete z obdelavo podatkov in vas trenutna orodja omejujejo?

Priljubljena orodja, kot je npr. Microsoft Excel, imajo veliko pomanjkljivosti: slaba sledljivost procesa dela (in posledično težje odkritje morebitnih napak), počasno preračunavanje, omejena fleksibilnost pri vizualizaciji podatkov.

Spoznajte R.

R je programski jezik, prilagojen delu s podatki in je najbolj popularen jezik med tistimi, ki se ukvarjajo s statistično analizo podatkov. Je relativno preprost za uporabo in primeren za učenje tudi brez predhodnih programerskih znanj. V današnjih časih, ko analiza podatkov sega tudi na področja, kot sta trženje in kadrovanje, je znanje R velika prednost, saj nam omogoča, da s podatki delamo samostojno, sistematično in brez omejitev, ki jih prinese uporaba bolj specifičnih orodij.

V osmih 90-minutnih srečanjih bomo predelali snov, ki bo udeležencem omogočila osnovno delo s podatki s programskim jezikom R in dala trdno izhodišče za nadaljnje učenje. 

Več informacij o delavnici, programu in izvajalcih najdete na prijavnici ali pa pišite nam na gregor.pirs@fri.uni-lj.si.