• Utrinki s Poletne šole FRI 2022
Novice

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani smo med 27. junijem in 1. julijem že petnajstič izpeljali Poletno šolo FRI za mlade, ki imajo željo po učenju novih računalniških znanj. Tokrat se je 6 delavnic udeležilo skoraj 100 otrok.


Osnovnošolci so z uporabo programskega okolja Snap! programirali mikrokrmilnike Micro:Bit in z njimi ustvarjali zabavne digitalne zgodbe sodobnega Kekca (delavnica Kekčeve prigode), spoznali so načrtovanje elektronskih vezij, simulirali njihovo delovanje ter na eksperimentalnih ploščicah izdelali enostaven kalkulator (Spoznaj digitalni svet od bita do premika), razigrani mladi računalničarji pa so v Education različici priljubljene igre Minecraft razvijali svoja programerska znanja (Sprogramiraj svoje Minecraft mesto).  

  

Starejši osnovnošolci in dijaki so sestavili vremensko postajo in spoznali delovanje senzorjev pri upravljanju dronov (Od interneta stvari do dronov), dijaki in študenti so spoznali enega najbolj razširjenih programskih jezikov python in napisali prve programe - enostavne in domiselne igre (Osnove programiranja v pythonu), najbolj zagreti, ki radi rešujejo zapletene računalniške izzive, pa so se učili naprednega programiranja in se bodo izurili v novih strategijah reševanja nalog z računalniških tekmovanj (Programiranje v višji prestavi).

 

Utrinke z delavnic smo zbrali v fotogaleriji, objavljeni na POVEZAVI.

 

Povezava do galerije
Galerija: Poletna šola FRI 2022

  

Za izvedbo delavnic zanimivih delavnic, na katere se otroci radi vračajo, so zaslužni učitelji, asistenti in študenti Fakultete za računalništvo in informatiko UL ter naši kolegi s Pedagoške fakultete UL.

 

Izvedbo Poletne šole FRI pa podpirajo tudi številna podjetja, ki razumejo pomen zgodnjega in kakovostnega učenja računalniških vsebin. Pokrovitelji Poletne šole FRI so bili letos Celtra, Comtrade Gaming, Dewesoft, Endava, Inotherm, iSystem Labs, KLS, NLB in SRC, medijski pokrovitelj pa je revija Monitor. Vsem se iskreno zahvaljujemo!