• Uspeh študentov IŠRM na finalu UPM 2018
Novice

V finalnem kolu Univerzitetnega programerskega maratona (UPM) 2018 so v konkurenci 16 ekip prva tri mesta pripadla ekipam Univerze v Ljubljani in v prav vseh treh ekipah so sodelovali naši študenti, in sicer študenti interdisciplinarnega programa Računalništvo in matematika (IŠRM), ki ga skupaj izvajamo na UL FRI in UL FMF. Čestitke!


V letošnji sezoni je tekmovalo 178 programerk in programerjev oziroma 60 ekip. Finale UPM 2018 je bilo 13. oktobra na Univerzi v Mariboru, udeležile spa o se ga ekipe, ki so dosegle najboljše rezultate na prvih treh kolih. V Mariboru se je tako zbralo 16 ekip oziroma 46 tekmovalcev. Finale je bil zanimiv, saj so bile vodilne tri ekipe pred finalom zelo tesno skupaj. Med 1. in 3. uvrščeno ekipo je bila le 1 točka razlike.

Uradne rezultate si lahko ogledate tukaj.

Najboljše tri ekipe v skupnem seštevku so:

  1. mesto: Final Solution (v sestavi Žan Knafelc, Tim Poštuvan in Žiga Željko)
  2. mesto: muzik.si (v sestavi Luka Avbreht, Filip Koprivec in Samo Kralj)
  3. mesto: Jam (v sestavi Aljaž Eržen, Marko Rus in Žiga Vene)

Prvaki posameznih univerz so:

  • Univerza v Ljubljani: Final Solution (Žan Knafelc, Tim Poštuvan in Žiga Željko)
  • Univerza v Mariboru: ASMx64 (Vid Keršič, Niko Uremović in Mitja Žalik)
  • Univerza na Primorskem: Migos (Arsen Matej Golubovikj, Igor Saveski in Predrag Zvezdakoski)

Letos je bilo na finalu 9 nalog ter 5 ur časa za reševanje. Naloge si lahko ogledate na sodniškem sistemu, na katerega je v času tekmovanja prispelo 173 oddaj, med katerimi je bilo 70 pravilnih rešitev. Prosojnice z rešitvami nalog, ki jih je po tekmovanju predstavil dr. Tomaž Hočevar, so dostopne tukaj.

Slavnostne zaključka in razglasitve rezultatov so se udeležili prof. dr. Borut Žalik (dekan Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter predsednik ACM Slovenija), Gregor Smrekar (predstavnik podjetja Celtra), Andreja Smole (predstavnica podjetja Cosylab) in Andraž Tori (predstavnik podjetja Zemanta). Nekaj misli ob koncu sta izrekla še dr. Gregor Jerše (vodja tekmovanja UPM) in doc. dr. Andrej Brodnik (predsednik komisije za tekmovanja pri ACM Slovenija).

Fotografije s temovanja so na ogled v galeriji na spletni strani ACM tekmovanja - UPM.

(Na zgornji fotografiji sta člana zmagovalne ekipe na podelitvi nagrad. Vir: ACM UPM)