• Uspeh študentov FRI na vseslovenskem hackathonu
Novice

Na 31. konferenca Dnevi slovenske informatike 2024, ki je v Portorožu potekala med 13. in 15. majem, je v organizaciji Arnesa potekal tudi 24-urni hackathon.


Na hackathonu so se zelo izkazali študenti FRI, ki so zasedli 1. in 3. mesto. Več o rezultatih na povezavi. Čestitamo!

 

Zmagala je ekipa IDealni Scenarij (Alen Cigler, Ruben Ferreira, Hana Skitek, Erazem Stanonik in Jana Volk), ki je predstavila rešitev za učinkovito upravljanje, deljenje in izkoriščanje podatkov brez tveganja za varnost, zasebnost ali suverenost podatkov.

 

Tretje mesto je zasedla ekipa Rudarji znanja (Blaž Erzar, Haris Kupinić, Luka Salvatore Pecoraro, Jaša Samec in Jovana Videnović), ki je ustvarilia projekt žARKO, ki s pomočjo fotografij in zajema drugih podatkov razpoznava kratkoročno obsevanje, napoveduje količino proizvedene energije sončnih elektrarn in zaznava okvare ali slabše delovanje celic zaradi umazanije.

 

Komisijo so sestavljali dr. Ana Slavec, Marko Drobnjak (Arnes), Aleksander Mihičinac (Arnes), Alenka Pšeničnik (Portal OPSI), dr. Damjan Fujs (UL FRI), dr. Samo Stanič (Univerza v Novi Gorici) in Gašper Hrastelj (UNESCO).

 

Konferenco DSI 2024 je organiziralo Slovensko društvo informatika, katere predsednik je dr. Slavko Žitnik, ki je bil obenem tudi vodja organizacijskega odbora in član programskega odbora. Član programskega odbora je tudi dr. Damjan Fujs.