• Programiranje iger v pythonu na Poletni šoli FRI
Novice

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani že vrsto let organiziramo Poletno šolo FRI z namenom navdušiti mlade nad računalništvom in jih pritegniti k študiju računalništva, kjer jih bomo pripravili in motivirali za delo tako v visokotehnoloških razvojnih podjetjih kot tudi na znanstveno-raziskovalnem področju.


Zaradi razmer je bila letošnja poletna šola izvedena v obliki enotedenske on-line delavnice med 28. junijem in 2. julijem. Dijakinje in dijaki so na delavnici Programiranje v pythonu ob mentorstu izvrstnih pedagogov doc. dr. Luke Fuersta in asist. dr. Marka Poženela v samo petih dneh spoznali osnove programskega jezika python, se poglobili tudi v grafične prikaze in s hitrimi prsti na tipkovnicah sprogramirali čisto preproste igre, kot so pong, tetris, labirint ipd.

 

Poletno šolo FRI 2021, ki s promocijo računalništva med mladimi motivira mlade za karierne poti na področju informacijskih tehnologij in v visokotehnoloških razvojnih podjetjih, so letos podprli Comtrade, Endava, Epilog, HYCU, iSystem, Kolektor, Outfit7 in Monitor. Hvala!

 

Sponzorji Poletne šole FRI 2021