• O nacionalni raziskavi COVID-19 v priznani medicinski reviji
Novice

Članek o Nacionalni raziskavi o razširjenosti bolezni COVID-19 v Sloveniji je bil sprejet v priznano mednarodno medicinsko revijo Clinical Microbiology and Infection, ki je je v globalnem merilu četrta najboljša revija v kategoriji infekcijskih bolezni. V članku so predstavljeni zasnova, metodologija in pomen raziskave, ocena okuženosti s SARS-CoV-2 konec aprila 2020 in rezultati prvega kroga longitudinalnega spremljanja sodelujočih, ki kažejo na nizko število aktivno okuženih s COVID-19 v Sloveniji.


Članek "Low prevalence of active COVID-19 in Slovenia: a nationwide population study on a probability-based sample" je bil sprejet v objavo 10. 7. 2020, na spletni strani založbe pa je že dostopna elektronska verzija.

 

Soavtorji članka so ob strokovnjakih s področja medicine tudi prof. dr. Blaž Zupan, prof. dr. Janez Demšar in izr. prof. dr. Erik Štrumbelj s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, ki skupaj s sodelavci zagotavljajo informacijsko podporo raziskave ter sodelujejo pri analizi zbranih podatkov.

 

Raziskovalci nameravajo izsledke raziskave objaviti v več znanstvenih člankih, o čemer vas bomo še obveščali.