• Novi ukrepi za zamejevanje širjenja koronavirusa
Objave

Vlada RS je v petek zvečer, 5. 11. 2021, sprejela nove ukrepe (Ur.l. 174/2021) za zajezitev epidemije koronavirusa. Ukrepi še naprej omogočajo izvajanje študijskega procesa v živo, kot smo ga izvajali doslej, ob upoštevanju nekaj sprememb, ki jih povzemamo spodaj. Odlok stopi v veljavo v ponedeljek, 8. novembra.


Potrebno je izpolnjevanje pogoja PCT. Pri izkazovanju pogoja PCT ob vstopu na fakulteto mora oseba poleg veljavnega dokazila o izpolnjevanju pogoja pokazati tudi osebni dokument.
 
Veljavnost hitrih testov in hitrih testov za samotestiranje je omejena na 48 ur, veljavnost testov PCR pa na 72 ur. Osebe, ki za pogoj PCT uporabljajo hitre teste za samotestiranje, morajo samotestiranje opraviti pri delodajalcu (zaposleni) oz. v izobraževalni instituciji (študenti) v za to določenih terminih. Za celotedensko prisotnost na fakulteti se je treba samotestirati trikrat.
 
Na FRI so termini za samotestiranje v ponedeljek, sredo in petek, med 7.00 in 8.30 v prostorih menze, vstopi se skozi glavni vhod. Teste za samotestiranje zaposleni dobijo pri pooblaščeni osebi v terminu testiranja, študenti teste dobijo brezplačno v lekarni. Samotestirani pogoj dokazujejo z izpolnjenim evidenčnim listom.
 
Obvezna je uporaba zaščitnih obraznih mask pri zadrževanju in gibanju v vseh zaprtih prostorih, pri čemer veljajo le (sprememba!) kirurške maske in zaščitne maske tipa FFP2. Maske iz blaga, šali, rute ipd. ne veljajo več kot ustrezna zaščita.
 
Izjema, kjer uporaba zaščitni mask ni obvezna, velja za višje in visokošolske učitelje, kadar predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala.
 
Za več informacij in ukrepov, ki se tičejo tudi drugih področij, preberite veljavni odlok na povezavi.
 
O morebitnih spremembah na potek študijskega procesa vas bomo ustrezno obveščali.
 
Hvala, ker z odgovornim ravnanjem in doslednim upoštevanjem ukrepov skrbite za svoje zdravje in zdravje vseh okoli sebe!