• DIGITRANS: Digitalna transformacija za majhna in srednja podjetja
Novice

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko je med 17. in 19. oktobrom potekalo drugo srečanje partnerjev projekta DIGITRANS. Gre za evropski projekt, ki naslavlja problem in izzive digitalne revolucije, s katero se spopadajo majhna in srednja podjetja.


Primarni cilj je razvoj inovativnih metod, ki bodo majhnim in srednjim podjetjem omogočile, da ob podpori za ta namen postavljenih inkubatorjev učinkovito vzpostavijo konkurenčne digitalne poslovne modele. Projekt je usmerjen v tri sektorje, ki so relevantni s stališča strategije pametne specializacije: napredna proizvodnja, skrb za zdravje in kreativne industrije.

V okviru projekta bo konzorcij razvil pilotni primer inovativne metode za digitalno transformacijo s pripadajočimi orodji in vzpostavil transnacionalni program za usposabljanje s pomočjo digitalnega učnega okolja.

Srečanja na FRI, ki ga je s projektnimi partnerji organiziral Laboratorij za integracijo informacijskih sistemov, se je udeležilo 38 članov iz 17 institucij (univerz in organizacij za podporo podjetjem) iz devetih evropskih držav iz podonavske regije. V okviru srečanja se je sestal organizacijski odbor projekta, potekala pa bo tudi interaktivna delavnica na temo razvoja ogrodja metodologije digitalne transformacije.