• Bliža se JobFair 2017
Novice

Društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC bo tudi letos priredilo zaposlitveni sejem JobFair na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL. Dogodek, ki bo od 13. do 16 marca 2017, bo letos na sporedu že deseto leto zapored.


EESTEC vsako leto sodeluje s širokim naborom podjetij, ki se za perspektivne študente zanimajo že v času njihovega študija, zato je JobFair primeren dogodek, ki vzpostavlja most med študenti, podjetji in fakultetami.

 

Zaposlitveni sejem

 

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL bo v avli fakultete potekale stojnice podjetji, pri katerih se bodo študenti lahko pozanimali o njihovem delovanju in možnostih zaposlitve, praktičnega usposabljanja ali štipendij.

 

Delavnice in spremljevalni program

 

Vzporedno s sejmom bo potekal spremljevalni program, kjer bodo udeleženci pridobili znanja, ki jim bodo koristila pri iskanju zaposlitve. Na delavnicah bodo udeleženci osvojili nekaj osnov t. i. mehkih veščin. Sem spadajo različne veščine, kot so delo v skupini, upravljanje s časom, vodenje projektov, obvladanje telesne govorice ipd. Poleg mehkih veščin se bodo udeleženci naučili ustvariti prepričljiv Linkedin profil in življenjepis.

 

Drugi del delavnic bodo vodila podjetja. Študenti se bodo morali preizkusiti v inovativnem reševanju specifičnega problema. Tako bodo pridobili možnost, da se soočijo z resničnimi problemi iz stroke, podjetja pa bodo pridobila svež pristop k razmišljanju in reševanju problema.

 

Hitri zmenki

 

V četrtek, 16. marca, bodo od 9. do 12. ure potekali hitri zmenki, na katerih bodo imeli študenti nekaj minut časa, da posamezne predstavnike podjetij spoznajo in jih po možnosti prepričajo za zaposlitev. Hitri zmenki predstavljajo možnost neposrednega stika s kadrovniki in direktorji uspešnih podjetij, kjer imata obe strani 6 minut časa, da se spoznata.

Isti dan bo na Fakulteti za elektrotehniko potekala tudi okrogla miza Varnost v IoT, ki bo na sporedu ob 17. uri.

 

Za več informacij obiščite spletno stran dogodka.