• ZIT podelil nagrade najboljšim mladim računalničarjem
Novice

V petek, 21. aprila 2023, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala zaključna podelitev nagrad za tekmovanja v znanju računalništva in informatike združenja ACM. Podelili so nagrade najboljšim na tekmovanjih Bober, RTK in UPM, priznanje pa so dobili tudi mentorji in predsednik komisije ACM Slovenija, dr. Andrej Brodnik.


Z organizacijo tekmovanja in dogodka sta si Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT) in ACM prizadevala za dvig zanimanja učencev in dijakov za računalništvo, v upanju, da bo to vodilo v višje število vpisov na študijske programe računalništva in informatike v Sloveniji ter posledično vplivalo tudi na reševanje izziva pomanjkanja kadrov za delo z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo.

 

Po podelitvi nagrad mladim tekmovalcem je Gospodarska zbornica Slovenije podelila še priznanje »ZITov partner leta 2022 za večjo digitalno ambicijo«, ki jo je prejel dr. Andrej Brodnik za trud in energijo, ki jo vlaga v organizacijo tekmovanj za mlade in razvoj strokovnega področja računalništva in informatike v Sloveniji.

 

Več o dogodku si lahko preberete na povezavi: