• Slovenski zajtrk
Napovedi

V okviru dneva slovenske hrane bomo v petek, 16. novembra, na FRI ponovno postregli slovenski zajtrk. Med 9.00 in 9.30 boste v avli FRI študenti in zaposleni lahko preizkusili nekaj zdravih jedi iz sestavin ekološke pridelave, ki jih bodo za to priložnost pripravili v Restavraciji 123. Vljudno vabljeni!

Zajtrk predstavlja energijo tako za telesno kot miselno dejavnost. Dnevno bi moral posameznik zaužiti tri glavne obroke in vsaj eno ali dve malici, obroki pa morajo biti čim bolj kakovostni z dovolj zelenjave in sadja, s čim manj sladkorja in zdravju škodljivih maščob.

Namen dogodka je spodbujanje zdravih prehranskih navad. Na voljo bodo prosena kaša s suhim sadjem (eko kaša), carski praženec z rozinami (eko rozine), mlečni močnik ter kruh z medom in maslom (eko maslo).

Ob zajtrku bosta o zdraven načinu življenja in prehranjevanja spregovorila Petra Majdič, najboljša slovenska smučarska tekačica, in viš. pred. dr. Robert Rozman.

 

Dogodek bomo fotografirali za potrebe promocije fakultete in študija.