• "Za ženske v znanosti" 2018
Objave

Partnerja programa “Za ženske v znanosti” L'Oréal Slovenija in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO bosta tudi v letu 2018 podelila letno štipendijo v višini 5.000 evrov trem ženskam za njihovo raziskovalno delo.


L’ORÉAL-UNESCO “For Women in Science / Za ženske v znanosti”, že od leta 1998 opozarja na pomen in vlogo žensk v znanosti ter nagrajuje perspektivne mlade raziskovalke za njihove doprinose k znanstvenim spoznanjem na nacionalni in svetovni ravni. Program štipendiranja L’Oréal-Unesco jih skuša še dodatno motivirati in podpreti v njihovi znanstveni karieri.

Raziskovalke, ki so v zaključni fazi doktorskega študija s področja naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, imajo tako priložnost za pridobitev štipendije v vrednosti 5.000 EUR.
L‘ORÉAL in UNESCO bosta znanstveno odličnost nagrajevala tudi preko mednarodnega programa International Rising Talents (Mednarodni vzhajajoči talenti), v katerega bo, na podlagi predloga nacionalnega ocenjevalnega odbora, vključena po ena štipendistka iz vsake države, ki je prejela nacionalno štipendijo »Za ženske v znanosti«.

 

Prijave potekajo od 2. oktobra do 3. novembra 2017, obrazec za prijavo pa najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RSmed Aktualnimi javnimi razpisi.