• Študij Multimedija pridobil akreditacijo ASIIN
Novice

Nemško združenje ASIIN je podelilo akreditacijo interdisciplinarnima programoma Multimedija, ki ju na prvi in drugi* stopnji skupaj izvajata Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Fakulteta za elektrotehniko.


Programa sta pridobila enoletno akreditacijo z možnostjo podaljšanja, ko vpeljemo predlagane izboljšave. Akreditacija obeh programov je pomembno priznanje za FRI in FE, saj potrjuje kakovost programov in njuno primerljivost s tujino. To odpira vrata za nova sodelovanja z mednarodnimi partnerji, našim diplomantom dviguje vrednost v konkurenčnem visokotehnološkem okolju in jim v tujini olajša proces priznavanja izobrazbe.

ASIIN je sestavljen iz organizacij, ki jih združuje cilj zagotavljanja kakovosti visokošolskega izobraževanja. To so združenja univerz in visokih strokovnih šol ter strokovna, tehniška, industrijska in poslovna združenja. ASIIN ob tem podeljuje akreditacije za dodiplomske in magistrske študijske programe s področij inženirstva, računalništva, naravoslovnih znanosti in matematike.

 

*Interdisciplinarni magistrski program druge stopnje Multimedija se bo prvič izvajal v študijskem letu 2017/2018.