• FRI Piškot: Domen Mongus – Spremljanje utripa zemlje
Napovedi

Ta teden na Piškotu gostimo doc. dr. Domna Mongusa z Univerze v Mariboru, ki bo imel zanimivo predavanje o spremljanju utripa našega planeta. Dobimo se v četrtek, 16. 3., ob 14.15 v predavalnici P22.


Spremljanje utripa Zemlje

 

Povzetek:

Na predavanju bomo spoznali, kako je mogoče spremljati utrip našega planeta. Predavatelj bo govoril o metodologijah podatkovnega zlivanja, ki omogočajo detajlno spremljanje procesov na površju Zemlje s pomočjo globalnih sistemov zaznavanja. Predstavil bo raziskave, ki obsegajo področja razpoznave objektov v podatkih daljinskega zaznavanja, njihovo strukturirano predstavitev za ocenjevanje situacije in tehnike napovedovalne analize za oceno vpliva.

 

Življenjepis:

Doc. dr. Domen Mongus je docent na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in član izvršnega odbora krovne Evropske organizacije za geografske informacije. V svoji karieri je objavil 20 znanstvenih člankov v prestižnih mednarodnih revijah, patent v ZDA, njegova bibliografija pa obsega več kot 60 preostalih vnosov. Za svoje znanstveno-raziskovalno delo je prejel več nagrad - imenovan je bil za Mladega znanstvenika Podonavske regije, je prejemnik nagrade Information Society za tekoče raziskovalno delo, prav tako pa je bil s strani Radio Televizije Slovenija na Valu 202 izbran za Ime tedna. Raziskovalno se ukvarja z razpoznavanjem vzorcev v geoprostorskih podatkih, daljinskim zaznavanjem, podatkovnim zlivanjem ter teorijo matematične morfologije.

 

Predavanje bo tokrat potekalo v slovenščini.