• Celtrin programerski izziv
Novice

Sodelujte na novem Celtrinem študentskem izzivu za najboljšo programersko rešitev in odpotujte v San Francisco.

 

Podjetje Celtra je v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko UL spet pripravilo tekmovanje za najboljšo programersko rešitev, v kateri lahko študenti osvojijo super nagrade. Več informacij o izzivu in nalogah bo na voljo 8. marca 2017 ob 9.15 v predavalnici 14 na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, kjer boste lahko spoznali člane Celtra ekipe.

 

Podjetje ponuja dve programerski nalogi:

1. Operacija Periskop - ugani, kam gledam!

Gledalec je med ogledom 360° videa postavljen v središče dogajanja - video posnetek se predvaja ne le pred njim, ampak okoli njega. Pri ogledu posnetka lahko gledalec poljubno spreminja smer svojega pogleda tako, da zavrti mobilni telefon, podrsa po zaslonu ali, v primeru uporabe VR očal, obrne glavo. Naloga študentov je na podlagi posnetih trajektorij pri preteklih ogledov videa predvideti spreminjanje smeri pogleda uporabnika in določiti kose video posnetka, ki bodo v njegovem zornem kotu.

2. HTML5 ploščadna igra - kdo najbolje skače?

Narediti preprosto HTML5 ploščadno igro po vzoru iger Super Mario, Super Sonic itd. Igra naj bo prilagojena brskalnikom mobilnih naprav in naj vključuje čimboljšo uporabniško izkušnjo. Pri tem uporabi tehnologije HTML5, CSS in JavaScript.

 

Preberite si podroben opis nalog in splošne pogoje ter pravila sodelovanja. V Celtrinem programerskem izzivu lahko sodelujete, če ste pripravljeni najti rešitev za vsaj eno izmed dveh programerskih nalog in imate status študenta Univerze v Ljubljani.


PRIJAVA

Prijavite se tukaj s klikom na eno izmed dveh možnosti (v primeru težav nam pošljite e-mail na students@celtra.com). Rok za prijavo je 1. april 2017.

 

ODDAJA

Svojo programersko rešitev lahko razvijate do 31. maja 2017, ki je zadnji dan za oddajo.

 

NAGRADE

  • 2 x Sony Playstation 4 Pro za zmagovalca posameznih kategorij,
  • skupni zmagovalec izziva prejme možnost opravljanja enomesečne plačane prakse v podjetju Celtra v Ljubljani ter enotedensko plačano prakso v Celtrinih prostorih v San Franciscu s kritimi stroški prevoza in bivanja.

 

Zmagovalci izziva bodo znani 9. junija 2017.