• Ladies of New Business za sodobne poslovne ženske v IT industriji
Novice

Ladies of New Business je srečanje, ki na druženju, mreženju in pogovoru združi sodobne ženske, programerke, elektroničarke, mehaničarke, podjetnice, blogerke in predvsem ženske, ki živijo od tehnologije. Dogodek bo 2. marca 2017 ob 18. uri v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani.


Na dogodek, ki ga organizira tehnološki medij Netokracija, niso vabljene samo ženske, ampak tudi fantje, ki bi radi, da se čim več deklet vključi v IKT sektor. Spregovorili bodo o izzivih, s katerimi se ženske soočajo pri razvijanju karierne poti na področju informacijskih tehnologij. Dogodek bo povezovala strokovnjakinja za Growth Hacking Maja Voje.

 

Dogodek se bo delil na tri teme razprave. Najprej bodo spregovorili o tem, kako ženske pritegniti v IT industrijo in kako te poklice narediti privlačnejše ženskam. Mnenja bodo izmenjali Alja Isaković s Fakultete za računalništvo in informatiko, Tamara Valenčič, članica uprave za razvoj talentov pri DLabs, Erika Pogorelc, samostojna inženirka računalništva, Andraž Tori, soustanovitelj in tehnični direktor Zemante, in Jana Bergant, spletna razvijalka in IT inštruktorica. Razpravo bo vodil Matija Goljar, ustanovitelj in vodja podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik.

 

V drugem delu bo govora o izzivih sodobnega starševstva, organizaciji časa in družinskega življenja. Debato bosta vodila Tomaž in Jerica Zaman iz Codeableja, pridružili pa se jim bodo Dijana in Miha Rolc, ustanovitelja Zulu Zion, Anja Renko, direktorica pri Lake (3FS), in Marko Jukić, produktni vodja pri Heksagonu.

 

O ženskah v svetu podjetništva pa bodo spregovorile Saša Leben, direktorica agencije Publicis One Slovenija in Hrvaška, Maja Švener, soustanoviteljica spletne trgovine Ličila.si, Sanja Zepan, soustanoviteljica in direktorica marketinga pri Homey, in Tjaša Deu, vlogerka ter soustanoviteljica MeTime.

 

Za udeležbo na dogodku so potrebne prijave na tej povezavi, za več informacij pa obiščite spletno stran dogodka.