• Več prijav kot prostih mest za študij na FRI
Novice

Tudi letos si želi izobraževanje na Fakulteti za računalništvo in informatiko nadaljevati več dijakov in dijakinj, kot je razpisanih mest na naših študijskih programih. 


Na obeh programih Računalništvo in informatika je bilo za študijsko leto 2017/2018 razpisanih po 150 rednih vpisnih mest. Na univerzitetni program je prijavo za vpis pod prvo željo oddalo 214 dijakinj in dijakov, na visokošolski strokovni študij pa 291, kar je skoraj dvakrat več od razpisanih mest.

Ravno tako je izredno priljubljen interdisciplinarni študij Multimedija, ki ga FRI izvaja skupaj s Fakulteto za elektrotehniko. Kar 62 nadobudnih dijakinj in dijakov se je s prvo željo za vpis prijavilo na 30 razpisanih mest rednega študija.

Za vpis na interdisciplinarni študij Računalništvo in matematika, ki ga FRI izvaja skupaj s Fakulteto za matematiko in fiziko, je tudi prišlo do presežka prijav, saj je za 40 prostih mest prispelo 50 prijav. Le študijski program Upravna informatika, ki ga skupaj izvajata FRI in Fakulteta za upravo, še ni povsem zapolnjen, saj se je s prvo željo na 20 vpisnih mest prijavilo 16 dijakov.

Podatki prijav za vse razpisane študijske programe so na voljo na spletni strani Univerze v Ljubljani.