V okviru dneva slovenske hrane bomo v petek, 15. novembra 2024, na FRI ponovno postregli slovenski zajtrk. Med 9.00 in 9.30 vabimo študente in zaposlene na FRI v prostore okrepčevalnice Marijanca, v drugem nadstropju osrednje stavbe, kjer boste lahko preizkusili mlečni riž z gozdnimi sadeži ali čokolado.
Zajtrk predstavlja energijo tako za telesno kot miselno dejavnost. Dnevno bi moral posameznik zaužiti tri glavne obroke in vsaj eno ali dve malici, obroki pa morajo biti čim bolj kakovostni z dovolj zelenjave in sadja, s čim manj sladkorja in zdravju škodljivih maščob. Letošnji tradiconalni zajtrk poteka pod geslom "Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk"
Namen dogodka je spodbujanje zdravih prehranskih navad in zdravega načina življenja. Kako pomembna je prehrana v vrhunskem športu, bo z nami delil posebni gost - slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan.
Ne zamudite!