• Februarska delavnica v Garaži FRI
Napovedi

Naslednja delavnica v Garaži FRI bo na sporedu v enem delu, in sicer 1. februarja 2017 ob 12. uri. Študent Fakultete za računalništvo in informatiko UL in razvijalec platforme Shopster Indoor Solutions Urban Cvek bo predaval o JavaScript knjižnici React za grajenje spletnih uporabniških vmesnikov.

 

Knjižnico React je leta 2011 ustvaril Facebook za svoje potrebe in jo leta 2013 objavil kot odprtokodni projekt. Uporabniki spleta se z njegovim delovanjem srečajo vsakodnevno na Facebooku, Instagramu, Netflixu in mnogih drugih spletnih aplikacijah, udeleženci delavnice pa se boste naučili uporabljati knjižnico tudi sami.

Predstavljen je kot “V” (view) v “MVC” modelu. Izkaže pa se, da je še veliko več. “M” in “C” pa tako ali tako ne potrebujemo, saj imamo za to JavaScript.

React se ne uporablja zgolj za grajenje spletnih aplikacij, ampak tudi pri razvoju aplikacij za sisteme iOS, Android, Windows in macOS. Konec leta 2016 je izšla tudi beta verzija dodatka Reactu za razvoj aplikacij za navidezno resničnost.

Na delavnici boste spoznali osnove Reacta in način razmišljanja za grajenje aplikacij s komponentami.

Na delavnico se lahko prijavite prek spletnega servisa Eventbrite:

Več o dejavnostih Garaže FRI je na voljo na spletni strani.